Panel decorativ din aluminiu

in Utile | 0 comments

Pentru modele si oferta de pret click AICI!

Stabilirea materialelor din care veti executa tamplaria la case, apartamente si magazine sau sedii de firma constituie pentru mai multi clienti o dilema. Clientii primesc sfaturi de la arhitecti si de la constructori, de la vecini sau chiar de la producatorii de tamplarie care nu sunt de fiecare data indeajuns de avizati. Pe de alta parte sunt unele sfaturi care au in spate mai multe interese care pot sa induca in eroare clientul.

Panel decorativ din aluminiu

In afara de toate cerintele tehnice cum este si rezistenta la vant, siguranta omului ori diverse norme de proiectare si executie. Tamplaria trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte care privesc si usurinta de utilizare, intretinerea ulterioara si mai multe probleme care au legatura cu exploatarea in timp. Trebuie sa precizam ca orice tamplarie poate sa fie realizata din oricare din materialele: PVC, aluminiu si lemn stratificat si la inceput clientii pot sa fie multumiti.

Pentru a putea veni in sprijinul clientilor noi am incercat sa prezentam si gradul de satisfacere pe care il au aluminiul, lemnul stratificat si PVC-ul dar si cerintele importante din punct de vedere al celui care foloseste tamplaria. In afara de cele trei tipuri de material exista si alte variante combinate precum aluminiu lemn, aluminiu PVC despre care nu vom vorbi in acest articol.

Aprecierile au la baza mai multe documentatii tehnice si experienta de peste 15 ani a specialistilor. Durata de viata este o cerinta la care luminiul este in mod evident in frunte si asta deoarece pe masura ce trece timpul aluminiul se durifica. PVC-ul cu folii care imita lemnul primeste un calificativ slab pentru ca furnizorii seriosi de profile de PVC nu dau garantie acestui tip de materiale.

Izolarea termica este de asemenea un factor foarte important. PVC-ul primeste cele mai bune calificative fiind pentru profile care au chiar si 6 camere de izolare. Aluminiul fara ruperea puntii termice se poate utiliza la exterior doar in momentul in care incaperile nu sunt incalzite precum usile exterioare, garaj etc ori unde circulatia este foarte intensa.

Ponderea suprafetei vitrate poate de asemenea sa fie un element luat in calcul de foarte multe persoane. Este importanta atunci cand vrem sa patrunda mai multa lumina.

In ceea ce priveste greutatea cele mai bune calificative la are aluminiul. Greutatea este foarte importanta si la fel si ferestrele care au foi mobile mari si mai ales la usi.

Rezistenta la agentii atmosferici este si ea o cerinta la care PVC-ul care imita lemnul datorita problemelor care apar la expunerea la soare a obtinut si un calificativ mai slab. Lemnul stratificat are de asemenea un calificativ slab datorita rezistentei scazute la umiditate si la expunerea la soare.

Dilatarea profilelor la diferente mari de temperatura de la vara la iarna ori pe timpul iernii de la exterior la interior poate sa duca la inconveniente atat la imbinarea tocului cu zidaria dar si la ferestre si la usi. De cauza aceasta PVC-ul din imitatie de lemn care are si un coeficient de dilatare de 1.4 mm/m a obtinut un punctaj maxim.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *