Panel decorativ

in Utile | 0 comments

Pentru modele si oferta de pret click AICI!

Alegerea usilor e o etapa foarte importanta si deloc usoara in momentul in care va amenajati casa ori apartamentul. Atat usile de la intrare cat si cele de interior trebuie sa fie selectate dupa criterii functionale si decorative.

Nu este suficient sa alegeti usile doar in functie de stilul de amenajari ci trebuie sa aveti in vedere si aspecte precum tipul si siguranta, izolarea fonica si termica, functionalitatea spatiului pe care il delimiteaza. In termeni tehnici izolarea fonica si termica e data de gradul de acoperire in interior cu spuma poliuretanica sau de stratul izolant de lemn ori de vata minerala in ceea ce priveste grosimea foii de usa. In cazul unui apartament grosimea lui trebuie sa fie cuprinsa intre 40 mm si 50 mm si in cazul caselor trebuie sa depaseasca 50 mm.

Panel decorativ – oferta preturi

In ceea ce priveste rezistenta fonica se recomanda ca usa sa aiba minim 28 db. Tocaria trebuie sa nu se deformeze si balamalele sa fie estetice si de calitate, preferabil din otel. Mobilierul, gresia si culorile peretilor sunt mai simplu si mai usor de schimbat in timp, comparativ cu usile ce se inlocuiesc mult mai greu.  De aceea, primele sfaturi pe care le dam clientilor in momentul in care cumpara usi sunt sa aleaga usile si parchetul de buna calitate si ulterior sa cumpere finisajele.

O usa de intrare buna trebuie sa fie securizata contra efractiei chiar si antifoc si sa fie foarte rezistenta la intemperii si cu garantie de cativa ani. Usile de exterior ar trebui sa aiba finisajele asortate cu tamplaria ferestrelor. De exemplu se va alege o tamplarie de culoarea nucului ori wenge si o usa de intrare care sa aiba acelasi finisaj ori macar din aceeasi paleta cromatica.

Personalizarea usilor se va face tinand cont de arhitectura pe care o are constructia. De exemplu, vilele clasice impun usi ceva mai sofisticate dar nu foarte incarcate cu detalii de insertie si prelucrare. In schimb o casa minimalista va cere un design simplu al usii care sa aiba minim o profilatura liniara, eleganta si simpla.

Usile albe si simple cu finisaj lucios se potrivesc cu amenajarile moderne, si cele mate cu incadramente sunt ideale pentru ambientele in stil provensal ori american. Usile de culoarea nucului simple sunt recomandate pentru spatiile moderne si cele care au profilatura in interioarele clasice. Indiferent de finisaje, usile trebuie sa fie asortate si cu parchetul. Nu sunt reguli de tipul parchet inchis si usi .

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *