Paneluri decorative aluminiu

in Utile | 0 comments

Pentru modele si oferta de pret click AICI!

Usile sunt cartile de vizita ale caselor si tocmai de aceea ele trebuie sa fie in perfecta armonie cu tot restul constructiei atat la nivel arhitectural cat si in ceea ce pirveste culoarea. Pentru un design cat mai bogat usile au si accesorii precum inelul de ciocanit, manerul decorativ ori ochiurile de geam termoizolante. Pentru un aspect final placut va trebui sa urmariti etapele de montaj care sa cuprinda o foarte buna impartire a tocului dupa reglarea coplaneitatii si a verticalitatii tocurilor precum si prinderea tocurilor solide de peretele de suport, testarea modului in care usile functioneaza si umplerea spatiului existent intre peretele suport si toc cu materialele corespunzatoare cum ar fi spuma poliuretanica adecvata ori mortarul.

Paneluri decorative aluminiu

Este foarte important pentru ca usa sa functioneze corect ca zona de toc care cuprinde balamalele sa fie montata foarte bine fara torsionari si fara abateri de la verticalitate.

In general izolarea termica si fonica va fi data de gradul de acoperire interioara cu spuma poliuretanica sau a straturilor izolante de vata minerala si lemn. La fel de importanta poate sa fie si grosimea foilor de usa. Pentru apartamente usa ar trebui sa aiba o grosime cuprinsa intre 40mm si 50mm iar pentru vile au grosimea recomandata  de peste 50mm. In ceea ce priveste rezistenta fonica se recomanda ca usile sa aiba minim 28db. Pentru usile de calitate latimea foilor este de 1.25 mm si un alt aspect la fel de important este si gradul de siguranta pe care o usa il ofera. Cele mai recomandate in sensul acesta sunt usile metalice contra efractiei clasificate dupa standardele europene.

Sunt si elemente care imbina siguranta si designul. O prima clasificare se va face tinand cont de caracteristicile fonoizolante, etanseitate si rezistenta la efractie si apoi se va tine cont de materialele din care sunt facute usile. Specialistii ne recomanda usi de metal pentru ca ele sunt ceva mai rezistente la apa si au si o bariera fonica si termica mult mai eficienta.

Expertii ne atentioneaza ca in afara de usa in sine care este foarte importanta mai pot fi si accesoriile sau sistemele suplimentare de protectie incepand cu yalele si pana la sezorii de supraveghere la deschidere si la inchidere. Se recomanda ca tocurile sa fie facute din materiale rezistente la deformare si in ceea ce priveste balamalele este recomandat sa le aveti din otel indifirent ca sunt cilindrice simple ori balamale care sunt reglabile in trei directii.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *