Paneluri ornamentale

in Utile | 0 comments

Panelurile decorative au mai multe finisaje si in acest articol le vom explica pe larg.

Anodizarea este un proces electrochimic simplu care formeaza un strat protector / acoperire de oxid de aluminiu pe suprafata cadrului de aluminiu. Durata de viata a finisajului anodic depinde de grosimea stratului anodic aplicat pe cadrul din aluminiu. Oxidul de aluminiu ofera o acoperire durabila, iar cadrul din aluminiu este rezistent la intemperii si mentine metalul de baza in siguranta.

Tot ce trebuie sa stiti despre paneluri ornamentale

Ulei de seminte de in se foloseste uneori pentru finisarea panelurilor decorative. Acesta trebuie sa fie usor vascos, dar limpede de culoare galbuie, cu o tenta de maro deschis. Uleiul trebuie sa fie neted si dulce la gust, cu un miros foarte discret. Uleiul trebuie sa fie suficient de maturat inainte de a fi aplicat.

Uleiul de in laptos si dublu rafinat trebuie sa fie mai vascos decat uleiul brut. Mentine o culoare mai profunda si o greutate specifica intre 0,931 si 0,945 la o temperatura de 30 grade Celsius. Acesta trebuie sa fie uscat, cu o suprafata lucioasa.

Terbentina minerala, i. e. se utilizeaza alaturi de un distilat de petrol care are aceeasi rata de evaporare ca si terebentina de legume. Ea nu trebuie sa aiba grasime sau alte reziduuri atunci cand este lasata sa se evapore.

Vopseaua din email sintetica face ca suprafata sa se usuce mult mai repede. Capacitatea de acoperire a vopselelor de email sintetice pentru vopsirea suprafetelor metalice este de aproximativ 15-22 mp / litru pentru un singur strat si 10-12 mp / litru pentru doua straturi. Pentru substrat se utilizeaza vopsele de aceeasi calitate. Cel mai bun strat de acoperire pentru metale (garduri, ferestre, ventilatoare, porti, stalpi etc.) este furnizat de vopsea sintetica de email, care actioneaza atat ca o acoperire decorativa cat si protectoare. Emailul este dur, rezistent si protejeaza metalele impotriva coroziunii. La uscare, ele formeaza un strat solid, lucios, relativ dur si permanent. Vopseaua prezinta o suprafata lucioasa, dar, daca se doreste, poate fi obtinuta o acoperire completa sau un strat fin prin adaugarea de terebentina in cantitati mici.

Vopselurile emailate de interior  sunt folosite pentru protectia si decorarea interioara. In cazul in care culoarea rosie este acceptabila, vopseaua de oxid rosu se prepara amestecand oxidul rosu, uleiul de seminte de in si untul de in fiert, in raport de 4,79 kg: 2 litri: 1 litru.

Vopselele mixte au consistenta corecta si nu vor necesita diluari suplimentare cu diluanti. Daca este necesara o usoara ajustare a vascozitatii, utilizati diluantii recomandati de producatori.

Care sunt diferitele tipuri de sticla utilizate la usa?

Diferite tipuri de sticla folosite in usa sunt prezentate mai jos –

 • Sticla de geam curata
 • Placa de sticla
 • Sticla de prisma
 • Cuart de sticla
 • Sticla prelucrata
 • Sticla mata
 • Sticla normala
 • Sticla antiglont
 • Fibra de sticla
 • Sticla izolanta
 • Sticla colorata

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *